Omgeving

Être avec des gens qu'on aime, cela suffit.

In het hart van de Lot en Garonnestreek

Ongerepte dorpjes en stadjes, oude statige architectuur, charmante boerderijen en schuren, wijngaarden en eindeloze uitzichten, dat zijn enkele basisingrediënten van je vakantie in de Lot-et-Garonne. Laat ook je smaakpapillen verwennen met de talrijke streekproducten. Pruimen uit Agen, tomaten en aardbeien uit Marmande, Armagnac brandewijn,  vers geteelde appels, peren, kiwi`s en kersen... foie gras voor de liefhebbers en een glaasje wijn van een van de zovele vignobles, je vindt het er allemaal.
De Lot-et-Garonne wordt tevens gekenmerkt door vele kastelen. Biron, Lauzun, Lamothe, Scandaillac en Nerac, zijn slechts een greep uit het aanbod. Castillonnès, Monflanquin en Villereal zijn enkele bastides die een bezoek waard zijn, of je verkiest misschien een ritje door de heuvelachtige valleien en middeleeuwse stadjes. Zo is bijvoorbeeld een uitstap naar de prachtige stad Sarlat een aanrader. Binnen handbereik liggen verder ook de steden Eymet met haar mooie plein en Bergerac aan de Dordognerivier.
De Lot-et-Garonne is het Toscane van Frankrijk.
Stendhal
In de majestueuze tuinen zal de natuurvriend of –kenner zijn hart kunnen ophalen. Wandel- en fietsliefhebbers kunnen zich uitleven in de prachtig uitgestrekte natuur met vele uitgestippelde routes, waarvan er enkele vlakbij Les Amis starten!

Het hele jaar door vinden er ook charmante marktjes plaats, met in de zomer verschillende marchées nocturnes, avondmarkten waar streekproducten kunnen worden gekocht of... meteen genuttigd.
Elke gemeente in de omgeving bruist werkelijk van de activiteiten. Klassieke of andere muziekconcerten, theatervoorstellingen en authentieke volksspelen staan op het culturele programma, net zoals een bezoek aan een van de vele kerken en kloosters. Of je pikt misschien graag een museum mee? Tot slot zullen de antiekmarkten, dorpskermissen en "vide greniers" (rommelmarkten) je zeker ook kunnen bekoren.
Entre Agen et Marmande, c’est un paysage aussi beau que l’Italie; le charme des coteaux, la couleur de la terre, le costume, jusqu’au langage, évoquent les rives de Florence et de Sienne. Le Lot-et-Garonne est la Toscane de la France. [Tussen Agen en Marmande is het landschap zo mooi als Italië; de charme van de heuvels, de kleur van de aarde, de klederdracht, tot zelfs de taal, roepen de oevers van Firenze en Siena op. De Lot-et -Garonne is het Toscane van Frankrijk.]
Stendhal – Romancier/ Romanschrijver (1783 – 1842)