Gastronomie

Être avec des gens qu'on aime, cela suffit.

Voor de wijn- en fijnproever...

In 56 voor Christus werden de eerste wijnstokken geplant en kreeg de provincie de bijnaam “Het kleine Rome”. In 1308 werden niet minder dan 100.000 vaten (of 85 miljoen liter) wijn naar Engeland geëxporteerd! Een bezoek aan de wijngaarden is dus niet te missen:

Sauterne, St. Emilion, Saint Estèphe, Pauillac, Saint Julien, Margaux, Pomerol of wat dichterbij Le Château Montdoyen in Bergerac, Le Château Lamartine in Soturac, Domaine Mouthes le Bihan in Cahors, St Jean de Duras, Domaine de la Rectorie in Banyuls-sur-mer, Les vignerons de Duras of het Château de Monbazillac en de Vignerons Buzet.

Klik
hier om een kaart van de wijn regio te bekijken.

Voor een gastronomisch diner kan je terecht bij
La Table des Sens, Le Margoton, Mariottat, Trama, Le Tour des Vents en restaurant Etincelles.

Of voor de koks onder ons, bieden de verschillende marktjes een rijkdom aan ingrediënten:

Wekelijkse marktjes

Cancon & Miramont de Guyenne
Castillones, Beaumont & Villeneuve sur Lot
Bergerac, Sarlat & Casseneuil
Monflaquin, Monpazier, Libos & Eymet
Le Buisson de Cadouin
Villeréal, Beaumont & Villefranche du Périgord
Issegeac
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag